Wat is een Smart Home Inspector

Bureau verwarming

Dit artikel gaat over wat een smart home inspector is en de mogelijkheden voor deze carrière.

Smart homes zijn in opkomst en dankzij de groeiende populariteit van het internet en de daling van de brandstofprijzen, energie-efficiëntie en stijgende rentetarieven beseffen steeds meer mensen de waarde van het huis en de binnenkant ervan. Verwacht wordt dan ook dat de smart home-industrie zal blijven groeien, zoals blijkt uit de GAFC-studie over de energie-efficiëntie van gebouwen in de VS.

Wat is een slimme huis inspecteur?

In algemene termen is een smart home inspector een professional die een woning bezoekt en de eigenaar/investeerder adviseert over manieren om de energie-efficiëntie van de woning te optimaliseren. De smart home-inspecteur werkt nauw samen met architecten, ingenieurs en energiedeskundigen (zoals de raad voor accreditatie) om de meest geschikte oplossing voor een bepaald probleem aan te bevelen. Voordat hij een rapport ontvangt, bespreekt de inspecteur het rapport met de klant en past hij de door de eigenaar/investeerder gewenste veranderingen aan.

Misschien is in onze gemeenschap één enkele persoon de “volmaakte slimme huisinspecteur”, zoals GAFC het noemt. In dit opzicht is een slimme huisinspecteur onmisbaar. Er zijn immers veel huiseigenaren die niet alleen geld willen besparen op hun bureau verwarming en luchtrekening, maar ook op hun boodschappenrekening. Het is verstandig voor iemand om de status van zijn huis te controleren en ervoor te zorgen dat alles in orde is voordat hij de grote financiële sprong waagt.

Zo zien slimme huisinspecteurs eruit:

Wat hun uiterlijk betreft, zien zij er meestal uit als professionals, gekleed in zakenkostuums en met aktetassen. Hun glanzende reputatie zorgt er zelfs voor dat ze klanten met respect en hoffelijkheid behandelen. Een slimme huis inspecteur is geschikt om de fijne kneepjes van de moderne technologie uit te leggen en de meest geschikte oplossing aan te bevelen.

Bovendien zijn slimme huisinspecteurs ook “tech-savvy”: zij begrijpen de code te goed om enige hulp van software of technologie nodig te hebben.

Waar zijn ze? In de Verenigde Staten zijn het over het algemeen freelancers, zelfstandige “geezers” die samenwerken met architecten, ingenieurs en andere professionals. Zij testen samen met hen en adviseren hen over de fijne kneepjes van een moderne woning. Zij controleren ook het gamma van materialen voor een bepaald project en stellen het meest geschikte voor. Alvorens contact op te nemen, is het van essentieel belang om de beschikbaarheid van de diensten van de geessor te controleren. Als hij/zij overbelast is met projecten van klanten, is het raadzaam persoonlijk contact met hem/haar op te nemen voor een prijsopgave.

Lees meer:
Bureau mat 
Bureau onderlegger 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.