Hoe word ik binnenhuisarchitect?

Binnenhuisarchitect Amsterdam

Interieurstylisten op instapniveau zullen het prima doen in het onderwijs, bijvoorbeeld op het gebied van decoreren en het verlenen van klantenservice in ziekenhuizen en warenhuizen. Zoals bij elke carrière in het onderwijs, is een opleidingsperiode een must voor iedereen die op dit gebied werkt. De opleiding voor een loopbaan als interieurstylist duurt in de meeste gevallen ongeveer drie jaar.

Na het ontvangen van een formele opleiding in interieurontwerp, moeten beginnende ontwerpers op hun eerste dag in hun nieuwe carrière gebied voorbereid zijn om hun jacht op een baan te beginnen. Een binnenhuisarchitect moet een grondige inventarisatie maken van alle diensten die hij zal aanbieden. Ze moeten precies weten wat ze zullen aanbieden, welke prijspunten ze rekenen voor hun diensten, ingrediënten kosten, arbeidskosten en boekhoudkundige kosten. Een idee hebben van wat hun diensten waard zijn zal interieurontwerpers helpen een overtuigend verkooppraatje te maken, wat hen zal helpen hun eerste interieur job binnen te halen. Interieurontwerpers moeten ook komen met een marketingcampagne voor hun bedrijf. Deze marketing afgezien van het doen van hun huidige werk goed, is alles over het beheer van het imago van hun bedrijf.

Binnenhuisarchitecten moeten artistiek zeer bekwaam zijn. Zij moeten in staat zijn plattegronden op te stellen van de ruimte die zij gaan inrichten, afhankelijk van de aard van de ruimte of de eigenaardigheden van de ruimte zoals halfgeleiders en andere kenmerken. Een binnenhuisarchitect moet ook over computervaardigheden beschikken aangezien veel van het ontwerpwerk nu elektronisch wordt gedaan met behulp van CAD-programma’s. Zij gebruiken ook computer-geassisteerde design (CAD) om te plannen en leren zichzelf over architectuur. Tenslotte moeten interieurontwerpers een zakelijke achtergrond hebben omdat zij zaken doen met klanten; zij moeten een duidelijk inzicht hebben in wat elke klant verwacht te krijgen voor zijn budget, en hoe dat gemeten wordt.

Er zijn veel topontwerpscholen in het land die binnenhuisarchitecten opleiden. Velen van hen zullen, bij het zoeken naar studenten, in de eerste plaats op zoek gaan naar vervulling op dit gebied. Om een carrière in het interieur te hebben, moet je in staat zijn om een interieur school die gelooft in verbreding en verdieping van de kennis over alle gebieden van het ontwerp te vinden.

Een interieurontwerper werkt hoofdzakelijk voor particuliere klanten. Deze klanten variëren van individuen, families of zelfs bedrijven. In sommige gevallen doen deze klanten grote aankopen: de aankoop van een huis, een auto, een kantoor, grond, of meer. In een paar gevallen huren particulieren een binnenhuisarchitect voor hun droomhuis. Dit is opwindend werk! Een binnenhuisarchitect kan ook voor een ontwerpbureau werken, waar hij of zij samen met andere ontwerpers – zowel in- als extern – aan een project kan werken of een ander project kan voorbereiden.

U hebt misschien uw eigen specifieke visie van wat u zou willen bereiken in het leven, maar het veranderen van loopbaan kan vaak een vernauwing of een richtingverandering zijn. Als je je vaardigheden als binnenhuisarchitect wilt gebruiken om ruimtes te ontwerpen voor mensen, bedrijven of organisaties, kun je het beste een ontwerpbureau zoeken en binnenhuisarchitect worden.

Als je interieurontwerper wilt worden, is het van cruciaal belang om de juiste CAD-opleiding te volgen. Het voordeel van deze opleiding is dat ze technisch is, wat betekent dat je zult leren over het renderen van 3D modellen en de bijbehorende software. Als je deze opleiding wilt geven, moet je een bachelor diploma halen. Waar je leert dat je je opleiding moet krijgen is nog een belangrijk gegeven. Je moet bereid zijn om de opleiding te verwerven, en je moet de computerprogramma’s leren die nodig zullen zijn om je ontwerpen tot leven te laten komen.

Als je interieurontwerper wilt worden, moet je een bachelor diploma op een aanverwant gebied hebben. Dit is de reden waarom het veld breed is. U moet een interieur-diploma te ontvangen om les te geven in een college, of het nu een college online of traditionele, of zelfs een traditionele  universiteit. Als je geïnteresseerd bent in het behalen van een lage graad, kun je misschien wat technische lessen volgen in een deel van je vrije tijd. Je zult natuurlijk leren uit boeken en cursussen over het onderwerp, wat nuttig kan zijn, maar het is belangrijker dat je je leren toepast op de echte wereld, omdat de opleiding voor certificering in je nieuwe vakgebied moeilijk kan zijn.

Als onderdeel van je voorbereiding op je opleiding tot binnenhuisarchitect zul je de nodige vaardigheden moeten verwerven en ook de eisen moeten begrijpen van de werkgevers die je vaardigheden zullen inhuren. Je zult moeten begrijpen dat je stijl modern moet zijn, omdat je stijl moet inspelen op de behoeften van zijn publiek. Meer dan leerstijl, moet u begrijpen hoe u uw esthetiek te communiceren, terwijl het houden van hen relevant zijn voor de behoeften van haar publiek. Alleen een goed begrip van deze dingen zal u een die zeker kan zijn om haar visie van wat interieur verfraait de ruimte die zij of hij gaat vullen.

Lees meer:
Interieurarchitect Amsterdam 
Personal Architecture Amsterdam 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.